Prijsverhoging Hessels Zeefbanden

Hessels Zeefbanden heeft vandaag aangekondigd per 1 mei de prijzen voor haar zeefbanden en aandrijf- & steunrollen met respectievelijk 7.5% en 10% te verhogen. Bovendien verdwijnt de franco vrije levering voor bestellingen van boven de € 2500,-. Dit laatste zal overigens voor de meeste van onze offertes en orders niet van invloed zijn daar wij rekenen met franco huis vanaf € 250,-. De levertijden van zeefbanden ligt op dit ogenblik nog steeds op 7 maanden.

Onderstaand kunt u de originele aankondiging van Hessels lezen:

Heiligerlee, 22 april 2022

Betreft: Aankondiging van een prijsverhoging.

Geachte relatie,
De ene crisis is nog niet voorbij of de volgende dient zich alweer aan. We hebben op dit moment een hoog ziekteverzuim door de laatste Coronagolf wat resulteert in verminderde productie. Nu merken we de gevolgen van de oorlog in Oekraïne. Afgelopen maand hebben veel leveranciers prijsverhogingen
doorgevoerd met dusdanige percentages dat we dit niet zelf kunnen opvangen. We ontkomen er niet aan om per 1 mei een algehele prijsverhoging van 7,5% door te voeren, met uitzondering van onze aandrijf- en steunrollen, deze worden met 10% verhoogd.


De prijzen van de belangrijkste grondstoffen voor onze producten zijn fors verhoogd, zo is de prijs van het staal dat we verwerken in onze zeefbanden per Q2 met meer dan 30% gestegen. Vooralsnog is de beschikbaarheid van de grondstoffen die we verwerken geen probleem en hebben we onze voorraad aangepast aan de veranderende situatie. Tevens moeten we mededelen dat we af moeten stappen van vrachtvrije leveringen boven € 2500,- binnen
Nederland in verband met de stijgende transportkosten.


Uiteraard zullen wij het maximale voor u doen om de continuïteit te kunnen blijven waarborgen en vragen we begrip voor deze situatie. Mocht u vragen hebben dan verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met uw contactpersoon.

Winkelwagen